RARE BOOKS, MANUSCRIPTS, PRINTS & MAPS

163

French Cuisine of early XX century. Lot of 42 Menus, a magazine and a brochure.

EUR 350,00
Base d'asta
EUR 600,00 / 700,00
Stima

Descrizione

French Cuisine of early XX century. Lot of 42 Menus, a magazine and a brochure.
 
Cucina francese inizio XX secolo. Lotto di 42 Menu, una rivista e una brochure.

- I menu sono in formati diversi, alcuni a stampa con illustrazioni, anche a colori, altri interamente manoscritti. Sono spesso indicate le date. Tre in 4to, figurati, della “Compagnie générale transatlantique French Line”; altri tre in-4to della “Compagnie des Messageries maritimes”. 

- Le Gourmet, Revue de cuisine pratique. Paris, P. Dupont, 9 Juillet 1895, in 4to, 16 pagine.
- Calendrier des Conserves, brochure pubblicitaria della Ditta “Savor”, con illustrazioni xilografiche.

Condition Report

French Cuisine of early XX century. Lot of 42 Menus, a magazine and a brochure. 

The menus are in different sizes, some printed with illustrations, even in colour, others entirely handwritten. Dates are often indicated. Three in 4to, illustrated, of the “Compagnie générale transatlantique French Line”; three others in-4to of the “Compagnie des Messageries maritimes”.

- Le Gourmet, Revue de cuisine pratique. Paris, P. Dupont, 9 July 1895, in 4to, 16 pages.

- Calendrier des Conserves, advertising brochure of the “Savor” Company, with woodcut illustrations.

mar 11 Febbraio 2025
Via dei Soncin, 28 35122 Padova
ESIBIZIONE: 6-8 Febbraio 2024 solo su appuntamento.